Bages treball, talent i tecnologia

Informació

"Bages Treball, Talent i Tecnologia" és l’aposta de les administracions locals del Bages, amb el suport d’agents i empreses, per desenvolupar, en els propers dos anys, accions de promoció de l’ocupació i de reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat entorn al pes de la indústria de l’automoció. El projecte, que té en compte les singularitats específiques de tot el territori, des de l’àmbit industrial al entorn rural, es centra en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari pel nostre territori. L’execució de les actuacions es portarà terme mitjançant una concertació de gestió entre Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de 28 municipis de la comarca.

"Bages Treball, Talent i Tecnologia" s’integra en el programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona i és un dels 19 projectes transformadors que formen part del Pla de Mandat de la Corporació 2020-2023 dins del pla de reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona.

Programa TTT està alineat amb els següents ODS:

4. Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.

5. Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l'enfortiment de dones adultes i joves.

8. Treball digne i creixement econòmic: Promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a totes les persones.

9. Innovació i infraestructures: Construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.

10. Reducció de la desigualtat: Reduir la desigualtat entre i dins dels països.

16. Pau i justícia: Promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar a totes les persones accés a la justícia i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

17. Aliances per als objectius mundials: Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar les associacions mundials per a un desenvolupament sostenible.

S’han presentat 67 projectes al Programa Treball, Talent i Tecnologia, on participen 303 municipis de la demarcació de la província de Barcelona. Així doncs, els projectes cobreixen el 99% del territori i el 99% de la població potencialment activa (16-64 anys) de la província de Barcelona. Bages TTT és el segon projecte en import (537.140,85) i el projecte territorial amb més agents participants i amb el pressupost mitjà per projecte més alt.

Logo ajuntament
Logo Consell Comarcal del Bages
Logo Treball, talent i tecnologia
Logo Diputació de Barcelona